מיכאל ציר

מומחה קידום אתרים בגוגל

אז.. האם יש כזה דבר מומחה לקידום אתרים? תכלס אין תעודה למומחיות בקידום אתרים אבל יש מקדמי אתרים שהלכו דרך ארוכה של שנים רבות ויש בידם יכולות גבוהות והבנה עמוקה בקידום. בוויקיפדיה כתוב: מומחה הוא אדם אשר קנה ידע רב בתחום ספציפי, הנותן לו יכולת הסקת מסקנות ופתרון בעיות מורכבות בתחום התמחותו.

וכמומחה עלי להזהיר – קידום אורגני עלול לאכזב בלי שני הדברים הבאים:

1. מחקר מילים – האתגר? למצוא את הביטויים המתאימים ב100% לעסק שלך
2. להבין איך מתנהג מי שנמצא מעבר למסך בצד השני של החיפוש – על זה אסביר בשיחה 🙂

רגע לפני שניגש לקידום אורגני,
המאפיינים האלו של הלקוחות שלי, הם המפתח להצלחה:

//  ראיה עיסקית ארוכת טווח (מצפים לתוצאות לאורך הזמן ולא לאורך החודש הקרוב)
//  הבנה שהשקעה בנכס דיגיטלי היא כמו השקעה בנדל"ן מניב
//  סבלנות ובטחון, כי את רומא לא בנו ביום אחד
//  לא קוראים דוחות, מעניינת אותם רק השורה התחתונה (במקום הראשון או לא)

מי אני?

נעים להכיר, מיכאל ציר, כבר 21 שנים חי ונושם שיווק דיגיטלי.

התחלתי את דרכי בעולם הדיגיטלי בשנת 2002 כאשר פתחתי את העסק הראשון שלי למכירת חולצות TSHIRT בהדפסה אישית, בזמנו, פרסום של 49 שח בחודש באינדקס הדיגיטלי של דפי זהב הספיק מאוד לקיים עסק שלם 😊

ב-2005 הצטרפתי לחברת פרסום באינטרנט ותפקדתי במספר תפקידי מפתח בחברה עד שהחלטתי לקחת את כל הניסיון שלי ולפתוח את WebManager ב- 2010

מאז אני עוסק בקידום אתרים וגם בבניהול פעילויות דיגיטליות לרבות ייעוץ חינמי לאלו שמתקשרים אלי – מה הכי נכון להם לעשות.

תחום ה-SEO קרוב לליבי מתוך סקרנות ועניין (כל יום יש מה ללמוד) וקידמתי אותו לראש טבלת הפתרונות ב-WebManager כך שעיקר העבודה הינה סביב קידום אתרים בגוגל. יש לציין שאני מוצלח מאוד ויש לי לקוחות שהולכים איתי שנים רבות ומאוד מרוצים מהתוצאות שאני מספק להם.

אז… קידום אתרים בגוגל?

תסכימו איתי שעסקים המופיעים בתוצאות החיפוש הגבוהות של גוגל נחשפים ומצליחים יותר.

אז מסתבר שגם אתם יכולים לעלות את מספר הגולשים הרלוונטיים באתר ולהגדיל את כמות הלקוחות שלכם אם תשקיעו בקידום ותופיעו גבוה בתוצאות החיפוש. ואת זה אעשה עבורכם במסירות נפש.

מה המטרות של קידום אורגני בגוגל?

התפקיד הראשון והחשוב ביותר של מומחה קידום אתרים הוא להבין מה אתם עושים ולהגדיר את הביטויים הנכונים ביותר לקידום האתר. בלי פשרות.
עזבו אתכם לונג טייל או שורט טייל, בלי להגדיר בדיוק מה הביטויי החי חשוב לכם והכי נכון עבור העסק… זה ללכת סחור סחור ולהתעסק עם חברות קידום שיש בהן שכירים ג'וניורים שלא באמת יודעים מה הם עושים, איך אומרים… שימו לב שלא יעבדו עליכם 🙂

שלושת הדברים החשובים ביותר כשלוקחים מומחה לקידום אתרים

יש לכם אתר עסקי? חושבים על אתר לעסק? שמעתם שצריך לקדם אותו בגוגל אחרת אין טעם להשקיע בו משאבים? שמעתם נכון. אתר עסקי שלא מקודם בגוגל לא יראה תנועה גדולה של גולשים, ישאר בתחתית תוצאות החיפוש ולא יכניס לעסק לקוחות חדשים. מה שאתר עסקי צריך הוא מומחה לקידום אתרים – אבל איך בוחרים מקדם לאתר שלנו? איך לזהות מומחה לקידום שיביא תוצאות?

נתחיל דווקא ממה צריך להיזהר

לקדם אתר בגוגל, במיוחד אתר חדש, לוקח זמן, מאמצים ומשאבים. מקדם אתרים שמבטיח לכם הרים וגבעות תוך זמן קצר ובמחירי רצפה צריך מיד להדליק נורה אדומה.

הבטיחו לכם מקום ראשון בתוצאות החיפוש? – אי אפשר להבטיח את המקום הראשון אף פעם. הדירוג בגוגל דינמי מאוד, משתנה מידי יום ממש וקשה לצפות מראש מה גוגל תעשה מחר. אפשר להבטיח שיפור, קידום ועמידה ביעדים אבל לא את המקום הראשון, אף פעם.

להופיע בדף הראשון תוך חודשיים? – לא סביר, במיוחד כשמדובר באתר חדש. קידום של אתר שלא אונדקס מעולם על ידי גוגל לדף התוצאות הראשון לוקח מינימום של 6 חודשים ואפילו שנה.

זינוק בתנועה לאתר אחרי שבוע? – אפשרי אם מדובר בקמפיין שיווקי ופרסומי ממוקד, פחות בקידום אתרים אורגני.

חצי מחיר? – כמו בכל תחום אחר, הזול עולה בסופו של דבר ביוקר. ישנם מקדמים שמשתמשים בשיטות עבודה מפוקפקות (וכמובן זולות יותר מקידום אמיתי ואיכותי) להשגת קפיצה מהירה בתוצאות החיפוש. הבעיה היא שבסופו של דבר גוגל עולה על התרמית והדירוג של האתר יצנח ואפילו עלול לרדת לחלוטין מתוצאות החיפוש. התוצאה – בזבוז משאבים כספיים וזמן.

אז איך בכל זאת לבחור מומחה לקידום אתרים?

איך אני, שלא מבין בתחום ה-SEO, יכול לשפוט מיהו מומחה מקצועי ומי לא? הבאנו לכם את שלושת הדברים החשובים ביותר כשלוקחים מומחה לקידום אתרים:

#1 – ניסיון, ניסיון ועוד קצת ניסיון!

כמה ניסיון? כמה שיותר. כמובן שמקדם אתרים יכול להיות מקצועי, קפדן ויעיל מאוד גם אחרי שנתיים בתחום. אבל, מומחה לקידום אתרים עם שנים רבות של ניסיון היה שם כשגוגל ערכו שינויים גדולים באלגוריתם שלהם, כשיצאו הנחיות חדשות ששינו את תחום ה-SEO – הוא חווה את השינויים הללו, יודע איך להגיב מהר לכל שינוי שכזה בעתיד, איך לתקן מיד תקלות וטעויות, איך לנווט נכון בדרישות של גוגל ובעולם ה-SEO., יש לו מערך של שותפים ליצירת קישורים, הוא מכיר כל פסיק ונקודה בהנחיות של גוגל, הוא כבר עשה את כל "הניסויים" האפשריים ובשלב הזה כבר פיתח שיטות קידום יעילות ומוכחות.

#2 – אמינות ושיטות קידום איכותיות

כבר אמרנו ונגיד שוב, אל תתפתו להבטחות גדולות – אם זה נשמע טוב מידי מכדי להיות אמיתי כנראה שזה באמת המצב. מומחה לקידום אתרים יכול לומר לכם שהוא מעריך שתראו תוצאות תוך פרק זמן מסוים, הוא לעולם לא יבטיח למשל להזניק את האתר שלכם לראש תוצאות החיפוש תוך חודש. מקדמים אמינים יסבירו את הסיבות ללו"ז שהם מציעים, לאן המשאבים מופנים, יראו לכם לכם את כל מאמצי הקידום אם תרצו – אין להם מה להסתיר, הם גאים בעבודה שלכם וישמחו אם תתעניינו במה בדיוק הם עושים ואיך הם עושים את זה.

#3 – חדשנות וכלים טכנולוגיים

תחום ה-SEO מאוד דינמי פשוט כי גוגל מאוד דינמי. לא סתם, מדובר במנוע החיפוש הפופולרי ביותר בעולם – גוגל סורק את האינטרנט מידי יום ומעדכן את תוצאות החיפוש שלו בלייב. בדיוק בגלל זה כולנו ניגשים לגוגל לחפש עסקים ושירותים, אנחנו יודעים שגוגל הכי מעודכן ויתן לנו את התוצאות הרלוונטיות ביותר. מומחה לקידום אתרים חייב גם הוא להיות מעודכן – בשיטות קידום חדשות, טכנולוגיות עדכניות בתחום האופטימיזציה, תוכנות ואתרים וותיקים בתחום, שינויים שגוגל מכניסה למנוע החיפוש ועוד. מומחה אמיתי לקידום חי את תחום ה-SEO , ההכשרה שלו לא הסתיימה כשהוא סיים את הקורס שהוא עשה לפני 10 שנים – הוא לוקח חלק פעיל בקהילת המקדמים, הוא מעודכן במה קורה בתחום לא רק בארץ אלא גם גלובלית, הוא ערוך לכל שינוי שגוגל עלולה לעשות.

שאלות נפוצות בקידום אתרים

גוגל הוא מנוע החיפוש השולט בארץ ובכל העולם. בעולם הנתונים מראים שיש לו 92% מכלל החיפושים ובישראל 98% מכלל החיפושים, שזה אומר שליטה מלאה של גוגל. (הנתונים לפי אתר gs.statcounter.com) ד"א לכרום יש שליטה של 74% מהדפדפנים בארץ וגם את הנתון הזה צריך לקחת בחשבון כשמקדמים אתר בגוגל.

בהתאם לאחוזים שציינתי, נשאר לבינג משהו כמו 1% וליאהו 0.5% מהחיפושים – מה שזה אומר שלא כדאי להשקיע מאמצי קידום אורגני במנועים אלו. מנוע חיפוש חדש שתופס תאוצה בעולם, אך עדיין לא בארץ הוא DuckDuckGo שמאפשר למחפשים לשמור על הפרטיות שלהם ולקבל תוצאות אובייקטיביות לחיפוש שלהם.

החיפושים רבים ומגוונים, ניתן לראות טרנדים וביטויים לפי קטגוריות שגוגל מציגים כאן https://trends.google.co.il/trends/yis/2018/IL/ אבל לדעתי עיקר החיפושים הרלוונטיים לעסקים נעים סביב מציאת פתרונות. נקודה. הלקוחות שלנו מופיעים בביטויים שאנשים מחפשים בכדי למצוא מענה לצורך שלהם, אם זה מוצר, נותן שירות, מידע רפואי וכו', החיבור הטבעי נוצר מיד כשהגולש מקבל תשובה, ערך מוסף וידע המתאימים לו במדויק לצורך שלו.

(seo: search engine optimization) קידום אתרים זה מודל עסקי שגוגל המציאו ובו ניתנת במה לכל מי שמספק גישה לרובוט של גוגל לאנדקס את האתר שלו. יש אתרים המאונדקסים גבוה בתוצאות ויש כאלו שלא, יש אתרים שבוחרים חברה לקידום האתר בגוגל ויש כאלו שלא. (מה שכן, ככל שעובר הזמן הזירה מצטמצמת והתחרות גדלה). אותם אתרים המאונדקסים בתוצאות החיפוש מעוניינים להופיע בתוצאות הגבוהות ביותר כי הרי ברור לכולם שרוב ההקלקות "הולכות" לשלושת המקומות הראשונים בתוצאות, ולכן הם משקיעים משאבי קידום אורגני באתר שלהם – שזה אומר לספק לרובוט של גוגל את התשובות הטובות ביותר לכל השאלות שלו, ולרובוט של גוגל טוענים שיש בסביבות 200 שאלות. אז בפועל מקדם האתר פועל על בסיס פרמטרים רבים עליהם הוא מעוניין לעשות אופטימיזציה לטובת הרובוט של גוגל ובשאיפה לקבל ציון גבוה משל מתחריו.

— און סייט (בתוך האתר) – אז מה גוגל מחפש בתוך האתר שלכם? או אפילו ניתן להגיד מה הוא מחפש בתוך הדף שלכם? מהניסיון המקצועי שלי, אנחנו מקדמים דפים מתוך אתרים ולא אתרים שלמים, כך שניתן להגיד שעבודת האון סייט הינה עבודה אינטנסיבית על כל אחד מדפי האתר או רק חלק מהם. לענייננו, עבודת האון סייט מורכבת מהפעולות הבאות:

// אורך הטקסט בדף המקודם, או כמות המילים בהם משתמשים לטובת ההסבר על המוצר שלכם.

// אזכור לביטוי המקודם בתוך הטקסט

// שאלות לתשובות. המידע בדף צריך להיות מעניין, מקצועי, סמכותי, לימודי ותורם משמעותית לקורא

// אם יש וידאו בדף זה מעולה, אם הוא ביוטיוב זה עוד יותר טוב 😊

// המלצות מקוריות

// תמונות

// קוד נקי לדפי האתר

// מהירות טעינת הדף

// הוספת גוגל AMP בכדי שהגישה במובייל תהיה טובה יותר למבקרים

// ועבודת מחקר על המתחרים

— אוף סייט (מחוץ לאתר) – בשורה התחתונה מדובר בבניית קישורים מפנים לאתר. אבל זה בכלל לא פשוט ויש בעבודה זו הרבה פרמטרים שצריך להתחשב בהם:

// מספר הדומיינים המפנים לאתר. אם לדוגמא יש לכם קישור בפוטר של אתר כל שהו, אז מספר הקישורים הינו כמספר הדפים של האתר אבל בפרמטר הזה מתחשבים רק בדומיין עצמו ולא בכמות הקישורים היוצאים

// סך כל הקישורים המפנים לדפי האתר, ישנם קישורים שמפנים לדף הבית וישנם קישורים שמפנים לדף מסויים. לשניהם ישנה חשיבות באינדוקס.

// איכות הדומיינים המפנים לאתר. ישנה חשיבות לאיכותם של קישורים המתבססים על הציון של הדומיין המפנה, לדוגמא קישור שמגיע מאתר מעריב איכותי יותר מקישור שמגיע באתר לא מוכר וללא טראפיק. מוזמנים לבדוק מי מפנה לאתר שלכם בכלי הזה https://ahrefs.com/backlink-checker

// התוכן שמוצג בדף שממנו יוצא הקישור – עדיף שיהיה רלוונטי ואיכותי לביטוי המקודם

// המילים עליהם "יושב" הקישור

// מספר ה-IP שמפנים לאתר

// ופרמטר חשוב נוסף, האם הקישורים הם dofollow

// פעילות ברשתות חברתיות

// פעילות וידאו באתרים כמו יוטיוב, וימאו ועוד

// פעילות הפצת תמונות באתרי שיתוף תמונות

// רישום באינדקסים רישום בגוגל my business ומפות

אז מתוך כל הפרמטרים שמוגדרים בגוגל (ואת חלקם הזכרתי למעלה), לדעתי אלו הם החשובים ביותר (לא מסודרים באופן חשיבות) והם אלו אשר יקבעו את הדירוג של דפי האתר שלכם בתוצאות החיפוש:

// הטייטל של הדף (ופה גם חשובה היצירתיות)

// הדיסקריפשן

// H1

// מספר המילים בתוכן הדף

// מספר הלינקים היוצאים מתוך התוכן והאנקור שלהם

// מספר הגולשים המבקרים בדף כמות הזמן ששוהים בתוך הדף

// כמות הדפים בכל ביקור

// באונס רייט

// מספר הדומיינים המפנים לדף

// מספר הקישורים (back links) המפנים לדף (ויש חשיבות לציון איכות)

// מספר הIP המפנים לדף

// בטיחות האתר (HTTPS)

// ציון מהירות עליית הדף (תוכלו לבדוק כאן את שלכם)

// ציון בריאות ומבנה האתר

פירוש המילה אופטימיזציה מגיע מהביטוי אופטימום – המצב הטוב ביותר, בתנאים המתאימים ביותר. ז"א לבצע פעולת שיפור על מנת להגיע למצב הטוב ביותר בתנאים של גוגל. בפועל מדובר על עבודה אינטנסיבית וקבועה על כל אחד מהפרמטרים המוזכרים כאן למעלה והיא בעצם עבודת הקידום האורגני.

אנסח בקצרה כי מדובר בדברים שכבר הוזכרו בדף, בודקים את ציון בריאות ומהירות האתר, בודקים שכל הקישורים אכן "חיים", עושים עבודות מחקר על מתחרים, עושים פעולות און ואוף סייט ומתרגשים מכל שינוי לטובה במיקומים 😊

בשורה התחתונה, אם יש מבקרים באתר והעסק מקבל פניות בריאות ומוצלחות מהאתר, מבחינתי זו הצלחה. כמובן שניתן לפרק את כל זה לגורמים ולדבר על:

// מיקום הדף בתוצאות החיפוש – הכי חשוב

// כמות מבקרים בדפי האתר המקודמים

// זמן שהייה

// ציון איכות הדומיין לאורך זמן הקידום

// באונס רייט

// וכמות פניות רלוונטיות שהם מאוד מאוד חשובות לדיווח ולבקרה והן בעצם הכלי העיקרי למדידה. זו השורה התחתונה

הגבעות שכבשתי עבור הלקוחות שלי

והם לא רוצים לזוז משם 🙂

בתחום רפואת השיניים
אלפי חיפושים המדורגים בטופ 3

רופא חניכיים - מקום 1
אורתונדנט תל אביב - מקום 1
אורתודנט - מקום 2
מומחה חניכיים - מקום 2
טיפול שורש - מקום 3
בתחום הבריאות
מקום ראשון בביטויים שגוגל מעניק רק לאתרים שהוא סומך עליהם

הוספיס בית - מקום 1
בדיקות דם עד הבית - מקום 1
ברית מילה למבוגרים - מקום 1
כירורגית שד - מקום 1
בתחום האירועים
מאות חיפושים בטופ 5

השכרת אוהלים - מקום 3
אוהלים לאירועים - מקום 3
להקה לחתונות - מקום 4
DJ לחתונה - מקום 4
בתחום האסתטיקה והפלסטיקה
מיקומים ראשונים בביטוים הכי תחרותיים

גינקומסטיה - מקום 2
הקטנת חזה - מקום 2
שאיבת שומן - מקום 3
הרמת חזה - מקום 3
הקודם
הבא

איך נראה תהליך הקידום?

קידום אורגני מתבסס על מתודולוגיית עבודה, די מורכבת לדעתי, שבה עושים שימוש בכלים טכנולוגיים ובניהול תוכן על מנת לאנדקס את האתר גבוה בתוצאות החיפוש ולקבל טראפיק אורגני (שלא בתשלום) לאתר, ובכך להציע למחפשים את הפתרון התואם. בפועל הקידום מתחלק לשניים, פעולות שעושים בתוך האתר ופעולות שעושים מחוץ לאתר.

מחקר מילות מפתח ומתחרים
מחקר מילות מפתח ומתחרים

השימוש בגוגל מבוסס על מילות וביטויי מפתח – ספרית בירושלים, קייטרינג חלבי, רופא שיניים לילדים, עורך דין תעבורה, השתלת שיניים באשדוד – ככה אנחנו מחפשים בגוגל וככה גוגל מאנדקס אתרים, לפי מילות מפתח רלוונטיות לחיפוש של הגולש. כדי לקדם אתר בגוגל חייבים להחליט על ביטויים מדויקים לקידום. מומחה הקידום יערוך מחקר מילות מפתח בעזרת כלים אנליטיים מתקדמים בהתאם לאופי העסק, המיקום שלו וקהל היעד שלו.. התפקיד שלה הוא להסביר לכם את המשמעות (מבחינת זמן הקידום, עלות ועוד) של בחירה בביטוי אחד על פני השני ולבחור, יחד אתכם את הביטויים הנכונים ביותר עבור קידום האתר.

אופטימיזציה של האתר

אחרי שהוגדרו מטרות הקידום, האתר עבר סקירה מעמיקה לאיתור בעיות המשפיעות על הקידום שלו והוגדרו מילות המפתח  – המומחה יתחיל בעבודה המעשית של קידום האתר שלכם. השלב הראשון הוא השלב הטכני:
תיקון באגים ותקלות שמורידות את הדירוג של האתר – שגיאות 404, שגיאות שרת, לינקים "ללא מוצא" ועוד.
האצת האתר – אתר שלוקח לו יותר מ-3 שניות לעלות נחשב לאיטי.
מחיקת דפים "מתים" – דפים שגולשים לא מגיעים אליהם ולא מוסיפים שום ערך לאתר.
עריכת/הוספת תגיות מטא בכל האתר
עריכת/הוספת alt text לתמונות
אבטחת האתר בפרוטוקול HTTPS
התאמת האתר למובייל

אופטימיזציה של האתר
תוכן תומך SEO
תוכן תומך SEO

מעבר לפעולות הטכניות, חלק מהתפקיד של מומחה הקידום הוא לספק תוכן איכותי, רלוונטי ותואם SEO לאתר המקודם. תוכן הוא קודם כל כתוב – דפי האתר (עם דגש על דף הבית, אודות, תיאור השירותים/מוצרים באתר), מאמרים/בלוג שמתעדכנים באופן שוטף, תמונות וסרטונים. התוכן יהיה ברמה גבוהה, מקורי ומושך לגולשים באתר. המומחה יגדיר את אופי התוכן, ההיקף שלו (כמות המילים) ותדירות העלאת תוכן חדש לפי כללי ה-SEO, שיטות העבודה שלה וכמובן – המטרות השיווקיות שלכם.

בניית מערך קישורים

אחד הפרמטרים לפיהם גוגל מאנדקס אתר הוא הרלוונטיות הכללית שלו ברשת – כמה אתרים מפנים אל האתר המקודם? ככל שיותר אתרים מפנים אל האתר שלכם הוא נחשב לבעל סמכות גבוהה יותר בתחום שלו ורלוונטי יותר לגולשים שמחפשים תוכן בתחום הזה. כמובן שלא מדובר רק במספר האתרים אלא גם באיכות שלהם וברלוונטיות שלהם למילות החיפוש המקודמות. חלק מהתפקיד של מומחה לקידום אתרים הוא ליצור שיתופי פעולה עם אתרים אחרים ולבנות מערך קישורים נכנסים מאתרים בעלי סמכות ודירוג גבוהים.

מערך קישורים ולינקים
דוח אופטימיזציה
דו"ח אופטימיזציה

מומחה קידום האתרים יסרוק את האתר שלכם לעומק כדי לאתר בעיות שמונעות מגוגל לאנדקס אותו במיקום גבוה למשל: מהירות האתר, מפת xml, מערך קישורים פנימי, שגיאות 404, crawl budget, צפיפות מילות מפתח (טבעית או מאולצת), כותרות משנה, מבנה הטקסטים באתר, תמונות וסרטונים ללא alt text, תוכן כפול, התאמה לא מוצלחת למובייל ועוד. הדו"ח הוא למעשה ראשית פעולות הקידום – חייבים לדעת מה המצב של האתר בפועל לפני שמתחילים לעבוד עליו ולהתאים אותו לככלי ה-SEO.